Problemområder/plager

Hodepine

Hodepine er en vanlig tilstand i befolkningen. Undersøkelser viser at 8 av 10 har hodepine i løpet av ett år, der 1 av 10 opplever kraftige smerter. Det finnes mange ulike typer hodepine, men migrene og spenningshodepine er de vanligste.

Hodepine

Årsak: 

De vanligste årsakene til hodepine er stress, for lite søvn, nedsatt funksjon i muskler og ledd, tidligere nakkeskader og hormonelle endringer. Hodepine skyldes sjeldent alvorlig sykdom. Det skal likevel tas på alvor. Spesielt dersom du opplever kraftig hodepine, som er annerledes enn tidligere. Kiropraktorer og leger er kvalifiserte til å skille mellom de alvorlige og vanlige typer hodepine. 


Symptomer:

Symptomene på hodepine kan være mange og vil variere fra person til person. De vanligste symptomene på hodepine er smerter på en eller begge sider av tinningen, baksiden av hodet, pannen eller rundt øyet. Hodepine kan også komme sammen med svimmelhet, lysskyhet og kvalme.


Undersøkelse: 

En nøye gjennomgang av sykehistorie samt klinisk undersøkelse er viktig for å finne ut hvilken behandling som egner seg best for deg. Noen ganger vil det være nødvendig med henvisning til bildediagnostikk samt samarbeid med lege for å finne det beste behandlingsforløpet for deg. 


Behandling:

Behandling vil være avhengig av hvilken funn kiropraktoren gjør. I de fleste tilfeller kan vi starte med behandling ved 1. konsultasjon. Her vil kiropraktoren ta i bruk en rekke teknikker for å bedre muskel, skjelettet og nervesystemets funksjon. Din kiropraktor vil også gi deg råd og veiledning for hva du kan gjøre selv for din hodepine.