Åssiden kiropraktorsenter

Slik forebygger du muskel- og skjelettplager på arbeidsplassen – Bedriftsavtale hos kiropraktor og fysioterapaut i Drammen

Slik forebygger du muskel- og skjelettplager på arbeidsplassen – Bedriftsavtalen hos kiropraktor og fysioterapeut i Drammen

Muskel- og skjelettplager er en av de vanligste årsakene til sykefravær i Norge, men enkle tiltak kan bidra til å senke sykefraværet og øke trivselen for ansatte. Les videre for praktiske tips og innsikt i hvordan vi kan hjelpe deg, samt hvordan en bedriftsavtale hos kiropraktor og fysioterapeut kan se ut. 

bedriftsavtale kiropraktor og fysioterapeut
Muskel- og skjelettplager er et stadig økende helseproblem som påvirker millioner av mennesker over hele verden. I Norge alene var 27% av befolkningen rammet av muskel- og skjelettlidelser i 2019, noe som gjør det til den vanligste årsaken til legemeldt sykefravær. Arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager utgjør en betydelig del av dette. Men det er gode nyheter – enkle tiltak på arbeidsplassen og tidlig behandling kan bidra til å redusere sykefraværet og øke trivselen for ansatte.

Åssiden Kiropraktorsenter i Drammen er her for å hjelpe bedrifter i Drammen og omegn med å takle dette viktige helseproblemet. Vi kan tilby en skreddersydd bedriftsavtale hos kiropraktor og fysioterapeut som inkluderer utredning, behandling og forebygging av muskel- og skjelettplager blant ansatte. Vi forstår viktigheten av å tilrettelegge for god ergonomi på arbeidsplassen, og våre kiropraktorer og fysioterapeuter står klare til å veilede og støtte bedrifter i å skape sunne arbeidsmiljøer.

 

Hvorfor er dette viktig?

Muskel- og skjelettlidelser på arbeidsplassen påvirker ikke bare den enkelte ansattes velvære, men kan også ha alvorlige økonomiske konsekvenser for bedrifter. Sykefravær og redusert produktivitet koster bedrifter betydelige summer. Visste du at en ukes sykefravær koster bedriften i snitt 17 000 kr? Åssiden Kiropraktorsenter kan bidra til å redusere sykefraværskostnadene ved å tilby tidlig behandling og veiledning om forebygging.

 

Hvilke Tiltak kan Min Bedrift Gjøre?

Selv om arbeidsforholdene varierer, er det flere enkle tiltak som alle bedrifter kan implementere for å forbedre ergonomien på arbeidsplassen. Våre kiropraktorer og fysioterapeuter i Drammen kan hjelpe deg med å tilpasse disse tiltakene etter behov. Vi oppfordrer ansatte til å:

  • Variere Arbeidsstillingen: Bytt arbeidsstilling ofte, spesielt hvis arbeidet er monotont. Fleksibilitet i arbeidsstillingen kan bidra til å unngå belastningsskader.
  • Ta Pauser og Strekk: Unngå å være stillesittende for lenge. Ta korte pauser for å bevege deg, og benytt pausene til å gjøre enkle øvelser. Dette hjelper med å forebygge muskel- og skjelettplager.
  • Søk Tidlig Hjelp: Dersom ansatte opplever smerter, er det viktig å oppsøke profesjonell hjelp så snart som mulig. Vår kiropraktorklinikk i Drammen er tilgjengelig for tidlig behandling og veiledning.

Bedriftsavtale hos kiropraktor og fysioterapeut ved Åssiden Kiropraktorsenter tilbyr en helhetlig løsning som inkluderer utredning, behandling og forebygging av muskel- og skjelettplager blant ansatte. Vi kan også besøke arbeidsplassen for å vurdere og anbefale ergonomiske tiltak som kan bidra til å forebygge skader og redusere sykefravær.

 

Hvorfor Avtale hos Oss?

Vi har et bredt samarbeid med forsikringsselskaper som dekker fysikalsk behandling. Dersom du ikke har behandlerforsikring, tilpasser vi gjerne avtaler direkte med bedriften. Dersom etterspørselen er stor nok kan vi også komme ut til den enkelte bedriften å gjennomføre behandlingen der. Vårt mål er å hjelpe de ansatte med å være i jobb eller komme tilbake til jobb så raskt som mulig, noe som igjen reduserer risikoen for sykemelding. Bedrifter med avtale hos oss er garantert rask tilgang til behandling, da vi vet at tidlig utredning og behandling er avgjørende.

For mer informasjon eller tilbud, ta kontakt med oss på e-post: erlend.solem@hotmail.com. Vi ser frem til å hjelpe din bedrift med å forebygge muskel- og skjelettplager, samt redusere sykefraværskostnader.

 

Her kan du lese mer om våre behandlingstilbud: https://aassidenkiropraktorsenter.no/behandlingstilbud/

 

Kilder:

GBD 2019 Diseases and Injuries Collaborators. (2020). Global burden of 369 diseases and injuries in 204 countries and territories, 1990-2019: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2019. The Lancet, 396 (10258), 1204-1222. 

NAV. (2017a). Utvikling i sykefraværet, 2. kvartal 2017. NAV statistikknotat. Hentet fra https://www.nav.no/

 

danielaaserud_webaas

Skrevet av Erlend Solem

Åssiden Kiropraktorsenter er den lengstlevende og største kiropraktorklinikken i Drammen, startet i 1979. Trykk her for å bestille time.

oktober 30, 2023

Les mer om…